A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marcipáncsillag

Korponai Péter receptje

2015. december 3.

(kb. 40 db)

  • 300 g marcipánmassza
  • 100 g liszt
  • 2 db tojásfehérje

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A marcipánmasszát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojásfehérjét és a lisztet, majd jól összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, porcukros felületen nyújtófával

kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és csillag vagy bármilyen más karácsonyi formával kiszúrjuk.

Sütőpapírra tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjével, és kandírozott cseresznyével, naranccsal, pisztáciával díszítjük.

180 °C-os sütőben kb. 8 percig sütjük.




karácsony , marcipánmassza , liszt , tojásfehérje

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra