Nábelek Zsófia receptje
2023. január 14.550 g sűrű kókusztej
1 ek ARO akácméz
2 ek barna cukor
1 kis darab (kb. 2 cm) meg- tisztított, felszeletelt galangál
0,5 mk METRO CHEF őrölt kurkuma
3 db lapzselatin vagy 5 g porzselatin
só
Ha lapzselatint használunk, áztassuk hideg vízbe, ha porzselatint, adjunk hozzá 30 g hideg vizet és keverjük csomómentesre.
Közben a kókusztejet, a mézet, a cukrot, a felszeletelt galangált, a kurkumát egy csipet sóval felforraljuk, majd lefóliázva hagyjuk állni 15 percet.
Hozzáadjuk a zselatint: lapzselatinnál csak kinyomkodjuk belől a vizet és hozzáadjuk, a porzselatinos verziót először min. 45 fokra melegítjük, majd amikor felolvadt, hozzáadjuk a kókusztejalaphoz, és habverővel elkeverjük. Szűrjük le, majd osszuk szét négy pohárba, és tegyük hűtőbe legalább 3-4 órára, amíg teljesen megköt.
Ezután tálalhatjuk gyümölcsökkel, pirított magvakkal, de pirított kókuszcsipsszel is tökéletes.