Receptek

Palócbárány

Nagy Attila (Bori Mami étterem) receptje

2021. január 22.
  • 1 kg báránycomb csont nélkül
  • 1 szál sárga- és fehérrépa
  • 1/3 fej zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 szál rozmaring és kakukkfű
  • babérlevél ízlés szerint
  • só, bors, borókabogyó
  • 1 ek tejföl
  • 2 dl alaplé vagy víz

Köret
Hozzávalók:

  • fehérrépa, zöldbab, ceruzabab, burgonya
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Az egész báránycombokat forró lapon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb edénybe téve
felöntjük alaplével, hogy ellepje. Pirított zöldségeket, sárgarépát, fehérrépát, zellert, fokhagymát, vöröshagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, borókabogyót, babérlevelet adunk hozzá.

Lassú tűzön 3 óra hosszat főzzük, majd a bárányt kivesszük.


A levet leszűrjük, a combokat megtisztítjuk a hártyáktól és zsírtól, majd nagyobb darabokra vágjuk. A levet sziruposra redukáljuk, háromnegyedét ráöntjük a bárányra, amit két tepsi között súlyokkal lepréselünk. A megmaradt léből tejföl, só, bors és ecet hozzáadásával mártást készítünk.

Serpenyőben fehérrépát és zöldbabot pirítunk, amit kevés alaplével erős mixerben selymesre aprítunk. További köretként blansírozott sárgarépaszalagot, ceruzababot és pirított burgonyát adunk.

A lepréselt bárányt kiszedjük, nagyobb darabokra vágjuk, és tálalás előtt megpirítjuk.



báránycomb , sárgarépa , fehérrépa , zellergumó , fokhagyma , vöröshagyma , rozmaring , kakukkfű , borókabogyó , babérlevél , tejföl , alaplé , zöldbab , ceruzabab , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra