Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. július 26.- 300 g kerek szemű rizottórizs (Carnaroli vagy Arborio)
- 750 ml tej
- 2 rúd vanília kikapart magja a kikapart rúddal
- 1/2 rúd fahéj
- 1/2 narancs blansírozott héja
- 100 g porcukor
- nagy csipetnyi só
- 300 ml jéghideg tejszín
A rizst többször váltott vízben alaposan megmossuk. A tejet lábosba öntjük, a tejszín kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Közepes lángon felforraljuk. Lángelosztón nagyon kis lángon 20-25 percig főzzük, 5 percenként megkavarjuk. Hagyjuk kihűlni. A fahéjat, narancshéjat, vaníliarudat eltávolítjuk. Míg a rizs fő, felverjük a tejszínt, és a már kihűlt rizsbe keverjük.
tej , eper , rizottórizs , vanília , fahéjrúd , narancs héja , porcukor , tejszín