Receptek

Tejberizs eperrel

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. július 26.
  • 300 g kerek szemű rizottórizs (Carnaroli vagy Arborio)
  • 750 ml tej
  • 2 rúd vanília kikapart magja a kikapart rúddal
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1/2 narancs blansírozott héja
  • 100 g porcukor
  • nagy csipetnyi só
  • 300 ml jéghideg tejszín

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A rizst többször váltott vízben alaposan megmossuk. A tejet lábosba öntjük, a tejszín kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Közepes lángon felforraljuk. Lángelosztón nagyon kis lángon 20-25 percig főzzük, 5 percenként megkavarjuk. Hagyjuk kihűlni. A fahéjat, narancshéjat, vaníliarudat eltávolítjuk. Míg a rizs fő, felverjük a tejszínt, és a már kihűlt rizsbe keverjük.

Tálalás előtt egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

Narancslében marinált eperrel vagy eperlekvárral tálaljuk. Pirított mandulaszeletekkel és omlós morzsával hintjük meg.


tej , eper , rizottórizs , vanília , fahéjrúd , narancs héja , porcukor , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek