Receptek

Emunyakleves töltikével

Solymosi Attila (Kardos Szőlőbirtok & Supreme Borbisztró) receptje

2023. október 7.

Töltike hozzávalók:


4 db szárított zsemle


4 db házi tyúktojás


8 dkg vöröshagyma


1 gerezd fokhagyma


3 dkg friss petrezselyemzöld


0,5dl napraforgóolaj


12 dkg emu máj


ízlés szerint só, frissen őrölt bors




Emu nyakleves hozzávalók:




1 kg emu nyak 5 cm-es darabokra vágva


1 kg emu húsos csont


40 dkg sárgarépa


25 dkg petrezselyem gyökér


10 dkg zeller gumó


1 fej vöröshagyma


2 gerezd fokhagyma


10 dkg gomba


3 szál kakukkfű


fél csokor friss petrezselyem zöld


15 szem boróka bogyó


20 szem egész bor


só ízlés szerint



ADAG: 6 főre

A töltike elkészítése:


Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott májat és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Áttört fokhagymával, sóval borssal ízesítjük.


A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat és hagymás májjal összekeverjük. Folpackban formázva a levesben kifőzzük.




Az emunyakleves elkészítése:




Elészítés:


A húsos csontot és a nyakat hideg vízbe áztatjuk, leszűrjük és 5 liter hideg vízben kis lángon főzni kezdjük. Forrás után a képződő habot több alkalommal leszedjük. Ha már nem keletkezik több hab, a zöldségekkel és a fűszerekkel együtt minimum 5 óra alatt készre főzzük.


A főzés során elpárolgott levest folyamatosan pótoljuk.


A lángról levéve pihentetjük, zöldségeket és a húst kiszedjük, a levest leszűrjük.


Tálalás:


A zöldségeket batonra vágjuk, a tölteléket szeleteljük, és a nyak szeletekkel kiegészítve tálaljuk.



emu , emunyakleves

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra