Auguszt Olga receptje
2020. szeptember 14.Hozzávalók a tésztához:
- 80 g liszt
- 40 g cukor
- 120 g tojásfehérje (4 db)
- 60 g tojássárgája (3 db)
- csipetnyi só
- 100 g baracklekvár
Hozzávalók a bevonathoz:
- 200 g olvasztott étcsokoládé
- 1 ek olaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 g tejszínhab
- 30 g porcukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
1. 20 g cukrot fél evőkanál vízzel és 3 tojássárgájával habosra keverünk. A 4 tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a sárgájahabbal, majd a finomlisztet lazán belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomózsákból dió nagyságú halmokat nyomunk.
A félgömbök közepét egy teáskanállal kiemeljük. Két félgömböt összeillesztünk, és meleg baracklekvárral bekenjük. Hagyjuk száradni. A lekvár a titok – ezt már kevesen csinálják így, mert igen munkás, de sokkal finomabb, mint ha kihagynánk ezt a lépést.
2. Az így kapott kis labdákat kimártjuk az olvasztott csokoládé és az olaj keverékében, vagy csokoládés fondant-ban.
3. Ha megszilárdult a máz, a fánk kalapját levágjuk. A töltelékhez összekeverünk fél liter tejszínhabot 30 g porcukorral és fél csomag vaníliás cukorral. A habtöltést a tálalás előtt végezzük!
liszt , tojás , étcsokoládé , olaj , porcukor , baracklekvár , tejszínhab , vaníliás cukor