Receptek

Ricottával és spenóttal töltött vajas, zsályás ravioli

Az Akademia Italia receptje

2020. július 22.

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db nagy tojás

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg friss ricotta
  • 10 dkg főtt spenót, apróra vágva
  • 5 dkg Parmigiano Reggiano
  • 1 kk só
  • 1/2 kk reszelt szerecsendió
  • néhány szelet pármai sonka
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lisztet és a tojásokat 10 percig gyúrjuk, amíg egynemű tészta nem lesz belőlük. Ezután celofánba csomagoljuk, és szobahőmérsékleten 30 percig állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket.

A ricottát, a spenótot, a szerecsendiót és a sót összekeverjük egy tálban. A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm széles lapokra vágjuk. Egy kiskanál tölteléket teszünk a tésztadarabokba, s összehajtjuk őket. Sós vízben 5 percig főzzük.

Megolvasztjuk a vajat, beletesszük a zsályát és a parmezánt, meglocsoljuk vele a kifőtt, töltött tésztát, és pármai sonkaszelettel tálaljuk.




pármai sonka , ricotta , spenót , zsálya , liszt , tojás , Parmigiano Reggiano , szerecsendió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra