Fülepi Kálmán receptje
2020. július 21.TEJFÖLFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:
- 100 g tejföl
- 1/2 db citrom leve
- 1 rúd vanília
- 75 g cukor
- 50 g tejszín
- 50 g víz
- 50 g glukóz
- 1 köteg kapor
TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg túró
- 1 db narancs leve és héja
- 1 ek porcukor
BARACKHAB
HOZZÁVALÓK:
- házi baracklekvár
ÉDESMORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 125 g liszt
- 125 g vaj
- 125 g kristálycukor
- 75 g darált dió
- 5 g Maldon só
A kapor kivételével az alkotóelemeket felforraljuk, majd lehűtjük, és hozzáadjuk a kaprot. Fagyasztjuk, és
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk.
BARACKHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A házi baracklekvárt leturmixoljuk, átszűrjük, majd szifonba töltjük.
ÉDESMORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
Az alkotóelemeket összegyúrjuk, majd
túró , vanília , kapor , tejföl , citrom leve , tejszín , glukóz , narancs leve , narancs héja , porcukor , sárgabaracklekvár , liszt , vaj , Maldon sópehely , darált dió