Receptek

Kapros-túrós desszert

Fülepi Kálmán receptje

2020. július 21.

TEJFÖLFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g tejföl
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 rúd vanília
  • 75 g cukor
  • 50 g tejszín
  • 50 g víz
  • 50 g glukóz
  • 1 köteg kapor

TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg túró
  • 1 db narancs leve és héja
  • 1 ek porcukor

BARACKHAB
HOZZÁVALÓK:

  • házi baracklekvár

ÉDESMORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 125 g liszt
  • 125 g vaj
  • 125 g kristálycukor
  • 75 g darált dió
  • 5 g Maldon só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
TEJFÖLFAGYLALT ELKÉSZÍTÉSE:
A kapor kivételével az alkotóelemeket felforraljuk, majd lehűtjük, és hozzáadjuk a kaprot. Fagyasztjuk, és

Paco Jet segítségével fagylaltot készítünk.

TÚRÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk.

BARACKHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A házi baracklekvárt leturmixoljuk, átszűrjük, majd szifonba töltjük.

ÉDESMORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
Az alkotóelemeket összegyúrjuk, majd

egy órát hűtőben pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, 160 °C-n aranybarnára sütjük.

Tálalásnál apró kockára vágott kewra virágvízzel (kewra virágból kinyert különleges esszencia) ízesített barackot adunk hozzá.



túró , vanília , kapor , tejföl , citrom leve , tejszín , glukóz , narancs leve , narancs héja , porcukor , sárgabaracklekvár , liszt , vaj , Maldon sópehely , darált dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra