Receptek

Tintahal pisztáciás pestóval, mangóval és rukkolával

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 3.
  • 40 dkg tisztított tintahal, csíkokra vágva
  • 1 db mangó, hámozva, fél cm-es csíkokra vágva
  • 1 marék rukkola

A PESTO
HOZZÁVALÓK:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g friss korianderlevél
  • 10 db mentalevél
  • 3 ek pisztácia, tisztítva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek semleges olaj (pl. mogyoró)
  • só, frissen őrölt fekete bors


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A pestóhoz a pisztáciát száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük, megdaráljuk.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a korianderleveleket, a mentaleveleket és az olívaolaj felét, tovább pépesítjük. Mikor egynemű keveréket kaptunk, hozzáadjuk a maradék olívaolajat is.

Forró serpenyőben nagy lángon egy kanál semleges olajon két percet sütjük a tintahalat, majd hozzáadjuk a pestót és a mangócsíkokat is. További két percet főzzük, és azonnal tálaljuk.

TÁLALÁSA:
Tálaláskor kevés rukkolalevelet tegyünk a kész étel tetejére.


mangó , rukkola , tintahaltinta , fokhagyma , korianderlevél , mentalevél , pisztácia , olívaolaj