Segal Viktor receptje
2020. augusztus 3.- 40 dkg tisztított tintahal, csíkokra vágva
- 1 db mangó, hámozva, fél cm-es csíkokra vágva
- 1 marék rukkola
A PESTO
HOZZÁVALÓK:
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g friss korianderlevél
- 10 db mentalevél
- 3 ek pisztácia, tisztítva
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek semleges olaj (pl. mogyoró)
- só, frissen őrölt fekete bors
A pestóhoz a pisztáciát száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük, megdaráljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a korianderleveleket, a mentaleveleket és az olívaolaj felét, tovább pépesítjük. Mikor egynemű keveréket kaptunk, hozzáadjuk a maradék olívaolajat is.
Forró serpenyőben nagy lángon egy kanál semleges olajon két percet sütjük a tintahalat, majd hozzáadjuk a pestót és a mangócsíkokat is. További két percet főzzük, és azonnal tálaljuk.
TÁLALÁSA:
Tálaláskor kevés rukkolalevelet tegyünk a kész étel tetejére.
mangó , rukkola , tintahaltinta , fokhagyma , korianderlevél , mentalevél , pisztácia , olívaolaj