Segal Viktor receptje
2021. június 29.- 1,8 dl tejszín, lehűtve
- 4 db tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 0,8 dl tej
- 13 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, apró darabokra törve
- vaníliás tengeri só (cég: Halen Mon)
A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral és a csipet sóval.
A meleg tejet lassan a cukros tojásmasszához keverjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon kb. 2-3 percig főzzük, amíg elveszíti nyerstojás-ízét, közben egy csipet sót adunk hozzá. Semmiképpen ne forrjon, mert kicsapódik a tojás. A krémhez adjuk a csokoládédarabokat, és habverővel simára keverjük.
Átöntjük egy nagyobb keverőtálba, keverés mellett lehűtjük annyira langyosra, hogy hozzá tudjuk adni a tejszínhabot. Óvatosan, három részletben összeforgatjuk a tejszínhabbal. A mousse-t lefedve hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
(Tahiti vaníliaporral gazdagított walesi tengeri só. A tiszta tengeri sót valódi bourbon vaníliával ízesítik.)
tejszín , tojás , tej , csokoládé , vaníliás tengeri só