Giuseppe Scaricamazza receptje
2020. április 27.Palacsinta
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 16 ek finomliszt
- 8 dl víz
- 1 kk só
- olaj a sütéshez
Szósz
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 40 dkg apró kockákra (kevesebb mint 1 cm) vágott marhahátszín vagy rostélyos
- 5 dkg csirkemáj
- 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom
- 30 dkg paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 10 dkg zellergumó
- szárított bazsalikom, oregánó, majoránna
- frissen reszelt szerecsendió
- só, fekete bors
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 dl extraszűz olívaolaj
- 70 dkg vizes mozzarella
- 10 dkg parmezán
- 4-5 ek tej
A palacsintákat egy tortaformába rakosgatjuk: hármat-négyet a szélekre fektetve (a formából kilógatva), majd egyet az aljára. Erre teszünk egy vékony réteg szószt, egy adag pirított húst, egy maroknyi mozzarellát, és egy kanál parmezánt.
parmezán , mozzarella , bors , bazsalikom , zellergumó , vöröshagyma , paradicsom , csirkemáj , só , darált marhahús , olaj , víz , liszt , tojás