Kalla Kálmán receptje
2020. április 27.- 8 db báránymadárka
- 1 csésze vágott vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika, kockára vágva
- erős paprika ízlés szerint, kockára vágva
- 1 db kisebb paradicsom kockára vágva
- só
- 50 dkg friss zsenge zöldbab
- 50 g vaj
- 1 csésze tejföl simára keverve
A zöldbabot sós vízben 5 percig főzzük, jeges vízben lehűtjük. Pörköltalapot készítünk, és puhára pároljuk benne a madárkákat.
Vajban átforrósítjuk a zöldbabot, és mellé helyezzük. Tejfellel meglocsoljuk.
báránymadárka , vöröshagyma , fokhagyma , pirospaprika , paradicsom , zöldpaprika , zöldbab , vaj , tejföl