Receptek

Paprikás báránymadárka zsenge zöldbabbal

Kalla Kálmán receptje

2020. április 27.
  • 8 db báránymadárka
  • 1 csésze vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika, kockára vágva
  • erős paprika ízlés szerint, kockára vágva
  • 1 db kisebb paradicsom kockára vágva

  • 50 dkg friss zsenge zöldbab
  • 50 g vaj
  • 1 csésze tejföl simára keverve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldbabot sós vízben 5 percig főzzük, jeges vízben lehűtjük. Pörköltalapot készítünk, és puhára pároljuk benne a madárkákat.

Meleg tányérra teszünk 2-2 pörköltös madárkát szafttal együtt.

Vajban átforrósítjuk a zöldbabot, és mellé helyezzük. Tejfellel meglocsoljuk.

Ha tartalmasabban szeretnénk adni, tehetünk mellé galuskát is.



báránymadárka , vöröshagyma , fokhagyma , pirospaprika , paradicsom , zöldpaprika , zöldbab , vaj , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra