Segal Viktor receptje
2020. október 9.- 12 garnélarákfarok megtisztítva
- 1 ek semleges olaj
- só, bors
A SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 8 db bébicékla (vagy 3 közepes méretű cékla, akár sárga is)
- 1 db zöld citrom cikkekre vágva
- 1 db grapefruit vagy vérnarancs cikkekre vágva (a vérnarancs és a zöld citrom levét tartsuk meg az öntethez)
- 8-10 szál metélőhagyma ollóval 4-5 cm hosszúságúra vágva
- 3 ek bergamottos olívaolaj vagy citrom és narancs reszelt héjával ízesített olívaolaj
- 1 ek durva szemű tengeri só
- só, bors
A grapefruit és a lime félretett levét keverjük el a bergamottos olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
A céklákat meghintjük durva szemű tengeri sóval, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és betesszük a sütőbe.
Melegen meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A garnélarákokat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben magas hőfokon oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük, amíg színük rózsaszínűre vált.
TÁLALÁSA:
Egy nagyobb keverőtálban az összes alapanyagot összeforgatjuk, fűszerezzük és azonnal tálaljuk.
citrom , garnélarákfarok , olaj , zöld citrom , bébi cékla , grapefruit , vérnarancs , metélőhagyma