Receptek

Medvehagyma sós túrógombócokkal

Jahni László receptje

2020. július 24.
  • 10 levél medvehagyma
  • 30 dkg főtt-áttört burgonya
  • 4 szál újhagyma
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 24 dkg túró

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A medvehagymát és az újhagymát leforrázzuk, jeges vízben sokkoljuk. Krémesre turmixoljuk a törtburgonya harmadával, a medvehagymával, az újhagymával, a zöldségalaplével és a vajjal. Habszifonba töltjük, és melegen tartjuk a tálalásig.

A túrót összedolgozzuk a tört burgonyával, a liszttel és a tojással, sóval ízesítjük, és bő, forró vízben kifőzzük. Egy mélytányérba tálaljuk a habot, bele a gombócokat.

Frissíthetjük a fogást friss medvehagymával, újhagymával, snidlinggel, vagy akár ízesített olajjal.




túró , medvehagyma , burgonya , újhagyma , zöldségalaplé , vaj , liszt , tojás