Az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát egycentis kockákra vágjuk. Felolvasztjuk a vaj felét, rádobjuk a hagymát és a pancetta (olasz hasaalja-szalonna) kockákat. Kevergetjük, míg a hagyma kicsit megfonnyad, majd rászórjuk a rizst. Összekeverjük, rászórjuk a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, alacsonyra vesszük a lángot, a fedő alatt megvárjuk, míg beszívja.
Hozzáadjuk a sütőtököt is, fakanállal kicsit szétnyomkodjuk. Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá a levest, mindig várva, hogy a rizs felszívja. Akkor lesz jó, mikor a rizottó állaga krémes, a rizs pedig puhára főtt. Ekkor elzárjuk a lángot, hozzáadjuk a vajat és a reszelt sajtot, addig kevergetjük, míg teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt állni hagyjuk.
Tálaláskor mélyebb tányérba mérünk egy adagot, a tetejére teszünk egy-két fügét, négyfelé vágva. A füge közepébe rakunk néhány camembert-kockát, és pár percre forró grillsütőbe toljuk. Fogyasztás előtt meglocsoljuk tökmagolajjal.