Receptek

Csokis piskóta, málna, fehércsokihab

Várady Luca receptje

2021. október 14.

Csokis piskóta
Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 110 g porcukor
  • 75 g étcsoki
  • 75 g vaj
  • 50 g liszt
  • 1 tk sütőpor

Málnalé
Hozzávalók:

  • 250 g málna
  • cukor ízlés szerint

Kakaós crumble
Hozzávalók:

  • 100 g hideg vaj
  • 140 g cukor
  • 140 g liszt
  • 110 g mandulaliszt
  • 10 g kakaó
  • 10 g kakaó a beleforgatáshoz

Fehércsoki-espuma
Hozzávalók:

  • 30 g cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 3,5 dl tej
  • 3,5 dl tejszín
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 g só
  • 40 g fehér csoki
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Csokis piskóta elkészítése:
A tojást a porcukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük az olvasztott vaj és a csoki keverékét, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

180 °C-on 20 perc alatt 20x30 cm-es formában megsütjük.


Málnalé elkészítése:
A málnát szűrőbe tesszük, és a csöpögtetőedénnyel együtt lefedve sütő- vagy párolófunkción 90 °C-on fél óráig sütjük. Még melegen cukorral ízesítjük.

Kakaós crumble elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük, és 180 °C-on 10-12 percig sütjük. Sütés után 10 g kakaóba forgatjuk.

Fehércsoki-espuma elkészítése:
Az összes hozzávalót folyamatos kevergetés mellett 82 °C-ra melegítjük, majd leszűrjük. Kihűtjük és egy patronnal szifonba töltjük.


tojás , liszt , sütőpor , vaj , étcsoki , fehér csoki , mandulaliszt , tejszín , tej , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra