Várady Luca receptje
2021. október 14.Csokis piskóta
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 110 g porcukor
- 75 g étcsoki
- 75 g vaj
- 50 g liszt
- 1 tk sütőpor
Málnalé
Hozzávalók:
- 250 g málna
- cukor ízlés szerint
Kakaós crumble
Hozzávalók:
- 100 g hideg vaj
- 140 g cukor
- 140 g liszt
- 110 g mandulaliszt
- 10 g kakaó
- 10 g kakaó a beleforgatáshoz
Fehércsoki-espuma
Hozzávalók:
- 30 g cukor
- 5 db tojássárgája
- 3,5 dl tej
- 3,5 dl tejszín
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai
- 1 g só
- 40 g fehér csoki
Csokis piskóta elkészítése:
A tojást a porcukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük az olvasztott vaj és a csoki keverékét, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Málnalé elkészítése:
A málnát szűrőbe tesszük, és a csöpögtetőedénnyel együtt lefedve sütő- vagy párolófunkción 90 °C-on fél óráig sütjük. Még melegen cukorral ízesítjük.
Kakaós crumble elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük, és 180 °C-on 10-12 percig sütjük. Sütés után 10 g kakaóba forgatjuk.
Fehércsoki-espuma elkészítése:
Az összes hozzávalót folyamatos kevergetés mellett 82 °C-ra melegítjük, majd leszűrjük. Kihűtjük és egy patronnal szifonba töltjük.
tojás , liszt , sütőpor , vaj , étcsoki , fehér csoki , mandulaliszt , tejszín , tej , vaníliarúd