Fehér Gábor receptje
2020. július 31.MÁKMOUSSE
(12 db mousse félgömb)
HOZZÁVALÓK:
- 330 g fehér csokoládé
- 150 g darált mák
- 90 g tojássárgája (4,5 db)
- 150 g tejszín
- 25 g víz
- 8 g zselatin
- 600 ml tejszín
FEKETE RIBIZLIS TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 160 g cassis (feketeribizli)-püré
- 50 g víz
- 6 g pektin
- 4 g zselatin
- 80 g cukor
MÁKMOUSSE ELKÉSZÍTÉSE:
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A tejszín felét óvatosan felforraljuk, a mákot és a forró vízben feloldott zselatint hozzákeverjük.
A külön edényben kihabosított tojássárgáját hozzákeverjük.
Végül a tejszín másik felét habosra verjük, és hozzáadjuk a keverékhez.
FEKETE RIBIZLIS TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat addig melegítjük, amíg elegyednek. Kis szilikonformába öntjük, és szilárdra hűtjük.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
a közepébe beletesszük a gömb alakú cassis-zselét.
Végül mandulalisztes piskótakoronggal lezárjuk, és kifagyasztjuk.
Egy evőkanál kristálycukorból vattacukorgépben vattacukrot készítünk.
mák , fehér csokoládé , tejszín , zselatin , tojássárgája , pektin , feketeribizli-püré