Receptek

Céklakrém és labneh

A Duplakert étterem receptje

2022. június 29.

A céklakrémhez:

  • 4 db cékla
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors,olívaolaj
  • 1 ek. görög joghurt
  • 1 ek. majonéz
  • 1 kk. reszelt torma
A labneh-hez:

  • 1 csokor medvehagyma vagy snidling
  • 1 nagy doboz görög joghurt (1 kg)
  • 1 kk. görögszénasó, olívaolaj,

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A céklakrém elkészítése

A céklákat megmossuk, a két végét egyenesre vágjuk, a tetején keresztbe bevágva fokhagyma szeleteket dugdosunk a céklákba. Sózzuk, borsozzuk mehet mellé zöldfűszer, egy levél zsálya vagy rozmaring. Olívával meglocsoljuk és alufóliába csomagolva 220 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ha megpuhult, akkor meghámozzuk és a sült fokhagymával és a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.

A zölfdűszeres labneh elkészítése

A görögjoghurtot műanyag szűrőbe öntjük és legalább 36 órán át hagyjuk csöpögni. Ha megfelelő sűrűségű, akkor hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, a görögszénát a sót és egy kicsi olívaolajat.

cékla , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra