A Duplakert étterem receptje
2022. június 29.A céklakrémhez:
- 4 db cékla
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors,olívaolaj
- 1 ek. görög joghurt
- 1 ek. majonéz
- 1 kk. reszelt torma
- 1 csokor medvehagyma vagy snidling
- 1 nagy doboz görög joghurt (1 kg)
- 1 kk. görögszénasó, olívaolaj,
A céklakrém elkészítése
A céklákat megmossuk, a két végét egyenesre vágjuk, a tetején keresztbe bevágva fokhagyma szeleteket dugdosunk a céklákba. Sózzuk, borsozzuk mehet mellé zöldfűszer, egy levél zsálya vagy rozmaring. Olívával meglocsoljuk és alufóliába csomagolva 220 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ha megpuhult, akkor meghámozzuk és a sült fokhagymával és a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.
A zölfdűszeres labneh elkészítése
A görögjoghurtot műanyag szűrőbe öntjük és legalább 36 órán át hagyjuk csöpögni. Ha megfelelő sűrűségű, akkor hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, a görögszénát a sót és egy kicsi olívaolajat.