A héjas burgonyát tálcára helyezzük, és 160 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Még forrón meghámozzuk, és burgonyapasszírozón áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját, 30 dkg lisztet, sót, borsot, majd óvatosan egyneműsítjük.
Lisztezett vágódeszkán rudakat formázunk, majd késsel gombócokat vágunk belőle. A formázott gombócokat sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük.
A pontyfilét beirdaljuk, és kb. 2 cm-es kockákat vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, a halat besózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
A burgonyagombócot forró serpenyőben a szeletelt kolbásszal együtt megpirítjuk, a végén frissen vágott petrezselymet szórunk rá.