Receptek

Pontytepertő házi burgonyagombóccal

Tivadar György receptje

2020. július 20.
  • 1 kg pontyfilé
  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg fűszerpaprika
  • 1 l étolaj
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 1 cs friss petrezselyem
  • só, fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A héjas burgonyát tálcára helyezzük, és 160 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Még forrón meghámozzuk, és burgonyapasszírozón áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját, 30 dkg lisztet, sót, borsot, majd óvatosan egyneműsítjük.

Lisztezett vágódeszkán rudakat formázunk, majd késsel gombócokat vágunk belőle. A formázott gombócokat sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük.

A pontyfilét beirdaljuk, és kb. 2 cm-es kockákat vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, a halat besózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

A burgonyagombócot forró serpenyőben a szeletelt kolbásszal együtt megpirítjuk, a végén frissen vágott petrezselymet szórunk rá.


burgonya , pontyfilé , tojás , liszt , fűszerpaprika , étolaj , petrezselyem , szárazkolbász

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra