Tivadar György receptje
2020. november 11.- 2 db libamell
- 40 dkg libazúza
- 15 dkg rizottórizs
- 7 dl szárnyasalaplé
- 50 dkg libazsír
- 10 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg barna csiperke
- 50 dkg szilva
- 10 dkg cukor
- 3 dl vörösbor
- 5 dkg gyömbér
- 3 db csillagánizs
- 15 dkg zellergumó
- 1 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 tsk lestyán
- 5 dl étolaj
- só, bors
A megtisztított zúzát olvasztott libazsírba tesszük, majd kis lángon kb. 2 óra alatt puhára konfitáljuk.
A cukrot olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért, a csillagánizst és a vörösbort. Amikor elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a kimagozott szilvát, majd főzzük 15 percig. Ha kész, kivesszük belőle a csillagánizst és turmixoljuk.
A sárgarépával, a zellerrel, a gombával és a szárnyasalaplével rizottót készítünk, amit kihűlés után golyókká formázunk, panírozunk, és bő olajban aranybarnára sütünk.
libamell , libazúza , rizottórizs , szárnyasalaplé , libazsír , sárgarépa , vöröshagyma , barna csiprke , szilva , vörösbor , gyömbér , csillagánizs , zellergumó , tojás , zsemlemorzsa , liszt , parmezán , lestyán , étolaj