Receptek

Libamell, konfitált libazúza, ludaskása-ropogós

Tivadar György receptje

2020. november 11.
  • 2 db libamell
  • 40 dkg libazúza
  • 15 dkg rizottórizs
  • 7 dl szárnyasalaplé
  • 50 dkg libazsír
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg barna csiperke
  • 50 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 5 dkg gyömbér
  • 3 db csillagánizs
  • 15 dkg zellergumó
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 tsk lestyán
  • 5 dl étolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A megtisztított zúzát olvasztott libazsírba tesszük, majd kis lángon kb. 2 óra alatt puhára konfitáljuk.
A cukrot olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért, a csillagánizst és a vörösbort. Amikor elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a kimagozott szilvát, majd főzzük 15 percig. Ha kész, kivesszük belőle a csillagánizst és turmixoljuk.

A libamellet elősütés után 160 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.


A sárgarépával, a zellerrel, a gombával és a szárnyasalaplével rizottót készítünk, amit kihűlés után golyókká formázunk, panírozunk, és bő olajban aranybarnára sütünk.


libamell , libazúza , rizottórizs , szárnyasalaplé , libazsír , sárgarépa , vöröshagyma , barna csiprke , szilva , vörösbor , gyömbér , csillagánizs , zellergumó , tojás , zsemlemorzsa , liszt , parmezán , lestyán , étolaj