A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csirkemell málnás céklasalátával

Golyán Nikolett és Nagy Attila receptje

2020. augusztus 1.
  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 szál kakukkfű
  • 4 szál rozmaring
  • lestyán
  • 8 dkg vaj

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg cékla
  • 50 dkg málna
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1/2 db lime leve
  • 1 doboz mikrosaláta
  • kaporolaj, szőlőmagolaj
  • 4 db marinált fürjtojás
  • frissen őrölt só és bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csirkemellfilét nyitott szeleteléssel fevágjuk, vajjal bekenjük, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, lestyánnal fűszerezzük, durvára őrölt borssal és sóval ízesítjük.

Hengerré tekerjük, fóliával rögzítjük. Vákuumozzuk, és 63 °C-on 40 percig szuvidoljuk.

A céklát lereszeljük. A málnát kevés cukorral és kevés lime-lével megpároljuk, turmixoljuk, majd a magok miatt leszűrjük.

A reszelt céklát egy éjszakán keresztül a málnavelővel marináljuk,

másnap összekeverjük a friss zöld salátával (pl. madársaláta), meglocsoljuk kevés szőlőmagolajjal, és tálalásnál durvára őrölt sót szórunk a tetejére.

A csirkét kibontjuk a vákuumtasakból, kérget pirítunk rá, felszeleteljük, és a saláta mellé tesszük.

Vékonyan meglocsoljuk kaporolajjal.


cékla , málna , csirkemellfilé , kakukkfű , rozmaring , lestyán , vaj , lime leve , szőlőmagolaj , mikrosaláta , kaporolaj , fürjtojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra