Rosario Simeoli receptje
2020. augusztus 2.- 240 g főtt borjúnyelv
VARGÁNYAPATÉ
HOZZÁVALÓK:
- 130 g vargánya gomba
- 45 g salotta hagyma
- 30 g vaj
- 8 g konyak
- 40 g fehérbor
- 45 g fehérített vaj
- 1 szál kakukkfű
- 1/2 db babérlevél
- só, bors
TRIFOLATI MÓDON ELKÉSZÍTETT VARGÁNYA
HOZZÁVALÓK:
- 130 g vargánya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál kakukkfű
- 1/2 db babérlevél
- olívaolaj
- snidling
POLENTA
HOZZÁVALÓK:
- 400 g víz
- 200 g kukoricadara
- 6 g só
- olívaolaj
CHIANTIS ZSELATIN
HOZZÁVALÓK:
- 150 g chianti bor
- 1 ek zselatinpor
Vizet forralunk, lassan beleszórjuk a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett kb. 30 perc alatt megfőzzük.
CHIANTIS ZSELATIN ELKÉSZÍTÉSE:
A bor mennyiségét elforraljuk 90 grammra, majd a tűzről levéve beleszórjuk a zselatinport, és folyamatosan keverjük 1 percig. Kisméretű befőttesüvegben kihűtjük.
kukoricadara , borjúnyelv , salotta , vaj , vargánya , konyak , fehérbor , kakukkfű , snidling , babérlevél , fokhagyma , olívalaj , chianti bor , zselatinpor