Jahni László receptje
2018. június 15.BALATONI GARDA ECETESEN
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg garda
- 1/2 fej ezüsthagyma
- 3 szem mustármag
- 3 szem koriander
- 1 db babérlevél
- 2 ek 20%-os ecet
- 2 dl víz, só
BALATONI HALTEPERTŐ SÜLT HAGYMÁVAL
HOZZÁVALÓK:
- 150 g balatoni nyurgaponty filéjének a hasaalja
- 1/2 fej lila hagyma
- paprikás liszt
- olaj, só
VASÁRNAPI TIHANYI HARCSA
HOZZÁVALÓK:
- 150 g harcsafilé
- 150 g savanyú káposzta
- 100 g tejföl
- 20 g libazsír
- 10 g vaj
- só, bors, gyömbér, tárkonyecet
A Kistücsök a kitartó muzsikálásnak köszönheti sikerét, annak, hogy Csapody 21 éve él együtt az üzlettel, ahogy fogalmaz, "éli a Kistücsök-életet". A kínálaton folyamatosan finomít, vendéglős és vendégkör együtt fejlődnek, nem véletlen, hogy a Kistücsök az a ritka balatoni étterem, amely egész évben nyitva tart. Nemrég bécsi ínyencek látogattak az étterembe.
"Hallottak rólunk, és kérték, hogy állítsak össze nekik egy gasztrotúrát: megnéznének borászatokat is - meséli. - Ilyenkor inkább a pici, országosan kevésbé ismert borászatokba viszem el őket. De sokat levelezek velük, hogy mire kíváncsiak, mert szeretném az egész balatoni régiót bemutatni, sőt a Káli-medencét is. A vendégek igénylik már ezt, mert komplex szolgáltatást és egyedi ajánlatot szeretnének kapni."
A gardafiléket egy óra hosszat 10%-os sóoldatban áztatjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 4-5 napig pácoljuk egy zárható edényben, hűtőszekrényben.
Balatoni haltepertő sült hagymával
Elkészítése:
A filéket csíkokra vágjuk, 1 órára 6%-os sóoldatba rakjuk, majd lecsepegtetjük és paprikás lisztbe forgatjuk. Bő olajban ropogósra sütjük. A lila hagymát vékony karikára vágjuk, és ugyanúgy megsütjük, mint a halat. Tálaláskor adhatunk hozzá jeges kovászos uborkát és friss cipót.
Vasárnapi tihanyi harcsa
Elkészítése:
Libazsíron megpároljuk a savanyú káposztát, frissen őrölt borssal és reszelt gyömbérrel ízesítjük. Megfelelő sütőedénybe rakjuk, rátesszük a tárkonyecettel bedörzsölt halfiléket, a vajdarabokat és a tejfölt, majd 185 °C-os, előmelegített sütőben készre sütjük.
hal , halételek , Kistücsök Étterem , Jahni László , Balatoni garda , Balatoni haltepertő , Vasárnapi tihanyi harcsa