A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bélszín turbolyás polentával és parajjal

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 17.
  • 1,7 kg bélszín
  • 20 dkg kukoricadara
  • 15 dkg paraj
  • 5 dkg parmezán
  • 90 dkg tej
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 3-4 szál kakukkfű
  • turbolya
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A parajt leforrázzuk, majd jeges vízben azonnal kihűtjük. Ezután lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A tejszínnel összeturmixoljuk, sózzuk, melegítésnél kevés vajat adunk hozzá.

A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kukoricadarát, sózzuk, és sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Ehhez adjuk hozzá a finomra vágott turbolyát és a parmezánt.
Félretesszük, hagyjuk kihűlni. Ha megdermedt, tetszőleges formájúra vágjuk és tálalás előtt felhevített serpenyőben megpirítjuk.

A bélszínt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, egészben hagyjuk. Forró serpenyőben minden oldalát kb. 1-1,5 percig pirítjuk, mellé fokhagymát és kakukkfüvet dobunk. Ezután 180 °C-os sütőben 5-7 percig sütjük.

Tálalás, szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetjük.



turbolya , paraj , bélszín , kukoricadara , parmezán , tej , vaj , tejszín , olívaolaj , kakukkfű , fokhagyma