Receptek

Petrezselymes juhtúróval töltött gombafejek

Herczeg Gabriella receptje

2020. április 16.
  • 6 fej nagyobb, tölteni való csiperke
  • 25 dkg juhtúró
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 3 ek kenyérmorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A szalonnát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát szintén, majd mindezeket elkeverjük a juhtúróval, kenyérmorzsával, borsozzuk, sózzuk, ha szükséges.

A gombafejeket megtisztítjuk, tönkjüket kitörjük, és a kalapokat betöltjük a töltelékkel. Olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük a gombákat, majd olívaolajjal megcsepegtetjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 30 percig sütjük.




juhtúró , gomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra