Ifj. Tóth József receptje
2020. augusztus 6.- 1 kg szarvasgerinc csont nélkül
- 10 g só
- 60 dkg alma
- 40 g méz
- 50 g vaj
- 1 kg burgonya
- 3 szál friss kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- bors ízlés szerint
A szarvasgerincet 2 ujjnyi (3-3,5 cm) vastagra szeleteljük, fűszerkeverékekkel, borssal ízlés szerint fűszerezzük, só hozzáadása nélkül. Zárható tálba tesszük, és felöntjük olajjal, hogy teljesen ellepje.
Sütéskor forró serpenyőben, rostlapon, esetleg grillrácson oldalanként 2-2 percig sütjük. Fordításkor minimális vajat adunk hozzá. Amikor elkészült, tányérra helyezzük, sózzuk, és egy vékony szelet vajat teszünk a húsra.
Az almát cikkekre vágjuk, majd serpenyőben vajat hevítünk. A forró zsiradékba belehelyezzük az almacikkeket, fahéjjal megszórjuk, a tetejére mézet csurgatunk, és mindkét oldalát barnára sütjük.
A burgonyát megtisztítva cikkre vágjuk, sózzuk, olajjal összekeverjük, és tepsibe téve 180 °C-os sütőben pirosra sütjük.
szarvasgerinc , alma , méz , burgonya , kakukkfű , rozmaring