Receptek

Almaecetes pontyfilé kapros babsalátával

Tivadar György receptje

2021. június 27.
  • 50 dkg pontyfilé (bőr nélkül)
  • 60 dkg ceruzabab
  • 3 db paradicsom
  • 1 cs friss petrezselyem
  • 1 cs friss kapor
  • 2 ek cukor
  • 4 ek almaecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 szem egész feketebors
  • 2 db babérlevél
  • 1 szál újhagyma
  • 3 ek olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kiszálkázott és lebőrözött halfiléket besózzuk és hűtőbe tesszük. Forralóban kb. fél liter vízhez hozzáadjuk az almaecetet, a sót, cukrot, babérlevelet, feketeborsot, felforraljuk, majd ráöntjük a halfilékre.

Hagyjuk kihűlni, utána hűtőben pihentetjük egy éjszakát.


A ceruzababot forrásban lévő, sós vízben leforrázzuk, aztán jeges vízben hirtelen lehűtjük.
Ezután a paradicsomokat is leforrázzuk, meghámozzuk, majd a belsejüket eltávolítva kis kockákat vágunk belőlük.
Keverőtálba tesszük a babot, a paradicsomkockákat, meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a vágott zöldfűszereket, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Tálalásnál a babsaláta tetejére tesszük az alaposan letörölgetett halat.


pontyfilé , ceruzabab , paradicsom , petrezselyem , kapor , almaecet , fokhagyma , babérlevél , újhagyma , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra