Tivadar György receptje
2021. június 27.- 50 dkg pontyfilé (bőr nélkül)
- 60 dkg ceruzabab
- 3 db paradicsom
- 1 cs friss petrezselyem
- 1 cs friss kapor
- 2 ek cukor
- 4 ek almaecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 szem egész feketebors
- 2 db babérlevél
- 1 szál újhagyma
- 3 ek olívaolaj
- só
A kiszálkázott és lebőrözött halfiléket besózzuk és hűtőbe tesszük. Forralóban kb. fél liter vízhez hozzáadjuk az almaecetet, a sót, cukrot, babérlevelet, feketeborsot, felforraljuk, majd ráöntjük a halfilékre.
A ceruzababot forrásban lévő, sós vízben leforrázzuk, aztán jeges vízben hirtelen lehűtjük.
Ezután a paradicsomokat is leforrázzuk, meghámozzuk, majd a belsejüket eltávolítva kis kockákat vágunk belőlük.
Keverőtálba tesszük a babot, a paradicsomkockákat, meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a vágott zöldfűszereket, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk.
pontyfilé , ceruzabab , paradicsom , petrezselyem , kapor , almaecet , fokhagyma , babérlevél , újhagyma , olívaolaj