A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Céklakrémleves

Paskó Csaba atya receptje

2019. április 12.
  • 80 dkg cékla
  • 3 db savanykás alma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 l zöldségalaplé (nem böjti időben húsalaplé)
  • 1 ek tejföl
  • só, pici cukor
  • fehér bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Fóliába csomagolom a céklát, és 160 °C-on 35-40 percig sütöm. Amikor kihűl, megpucolom és lereszelem. A hagymát apróra vágom, megfuttatom vajon, majd rádobom a kockákra vágott almát, a végén a lereszelt céklát. Néhány percig dinsztelem, majd zöldségalaplével felöntöm. Forrásig főzöm, ízesítem sóval, borssal, egy csipetnyi cukorral. Összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem és sűrű szitán átpasszírozom. Egy evőkanál tejföllel krémesítem. Ha kell, a végén sózzuk.


tejföl , vöröshagyma , cékla , alma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra