Egy nagy lábasban vizet forralunk. A karalábét meghámozzuk, majd zöldséggyalu segítségével vagy éles késsel egészen vékony szeletekre vágjuk. Lobogó, sós vízbe tesszük a szeleteket, és kb. 5 percig előfőzzük. Leszűrjük, és félretesszük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a főtt rizst és a finomra aprított petrezselymet. Egy jénait vagy tepsit kikenünk a vajjal, majd lerakjuk a rétegeket: először karalábészeletek, erre kerül a darált húsos keverék fele, majd a tojássárgájával elkevert tejföl egyharmada. Újra karalábészeletek, hús, tejföl. Legfelülre, utolsó, fedőrétegnek karalábészeletek kerülnek, végül a tetejére tojásos tejföl. 200 °C-os, előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és további 15 percig sütjük, amíg a sajt elolvad. A végén rágrillezhetünk kicsit. Langyosan, hideg tejföllel kínálva a legfinomabb.