A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fogasfilé édesköménnyel és diós halmártással

Gyurik Gábor receptje

2018. november 26.
  • 2 kg fogasfilé
  • 60 dkg édeskömény
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg dió
  • 6 dl halalaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halat sózzuk, kevés olíván mindkét oldalán sütjük kb. 3-4 percig. A mártáshoz az alaplevet felére visszaredukáljuk. A diót megpirítjuk, majd a tejszínnel turmixgépben pürésítjük. Átszűrjük, majd az alapléhez adjuk. Sóval ízesítjük, szifonba töltjük. Az édesköményt félbevágjuk, leveleire szedjük, külső részét megtisztítjuk, majd forrásban lévő sós vízben hőkezeljük.


fogas , fogasfilé , édeskömény , olívaolaj , dió , halalaplé , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra