Müncz Gábor receptje
2018. szeptember 17.HOZZÁVALÓK:
- 90 dkg szűzpecsenye
- 20 dkg marhanyelv
- 1,5 dl laj
- 30 dkg zöldborsó
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 5 dkg zöldborsó héja
- 40 dkg csiperkegomba
- só, kakukkfű
- 1 db tojás
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg borjúszűz
- 4 dkg magos dijoni mustár
- só, bors
- 1,5 dl olaj
- 40 dkg gomba
- 50 dkg kelkáposzta
- 30 dkg vajastészta
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg vaj
- 5 adag barnamártás
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg burgonya
- 3 dkg petrezselyemzöld
- 50 dkg trappista sajt
- 80 dkg paradicsom
- 40 dkg leveles paraj
- fokhagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 30 dkg jázminrizs
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg lime
- 5 dkg vadrizs
- 30 dkg póréhagyma
- 3 dkg zöldborsócsíra
- zöld olaj
A szűzpecsenyét hosszában bevágjuk, kiterítjük. A zöldborsóból tejszínnel, vajjal krémet készítünk. A szüzet megtöltjük fűszeres húspráddal, a borsókrém felével és füstölt marhanyelvvel, feltekerjük, majd 67 °C-on 40 percig sous vide-oljuk, lehűtjük, majd forró zsiradékban körbesütjük. A borsó héját leforrázzuk. A barna csiperkét sós-kakukkfüves vajban megsütjük. Tálaláskor a krémre helyezzük a borsóhéjat és a pirított gombát, rátesszük a vastag szeletekre vágott töltött szüzet.
Wellington-borjújava elkészítése:
A borjúszüzet bekenjük dijoni mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd forró zsiradékban megsütjük. Beburkoljuk párolt gombával, forrázott zöld kelkáposztával és vajastésztával, majd 180 °C-on 25 percig sütjük. Szeletekre vágjuk, vörösborral és vajjal beforralt barnamártással tálaljuk.
Töltött zöldségek és mogyoróburgonya elkészítése:
Karalábévájóval a burgonyából golyócskákat szúrunk ki, bő olajban pirosra sütjük, majd a petrezselyemmel együtt a reszelt trappista sajtból készült kosárkába rakjuk. A paradicsomokat megtöltjük fokhagymás, reszelt sajtos parajjal, majd sütőben 5 perc alatt készre sütjük. A leforrázott kelkáposztát megtöltjük vadrizzsel, apróra vágott zöldségekkel kevert jázminrizzsel, leforrázott póréhagymával és batyut kötünk belőle. A tányért csírákkal, zöld olajjal díszítjük.
paraj , kelkáposzta , borjúszűz , csiperkegomba , zöldborsó , marhanyelv , szűzpecsenye