Gyurik Gábor receptje
2020. szeptember 15.- 1,4 kg pisztrángfilé
- 1 dl extra olíva
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 1/2 dl fehér balzsamecet
- 1 db kimagozott csili
- 2 szál újhagyma
- friss majoránna
- pár szem kapribogyó
- 1 kg nagy szemű csemegeszőlő
- só, őrölt bors
A halat a pikkelyektől és szálkáktól megtisztítjuk és sóval ízesítjük. Tálalás előtt forró serpenyőben a bőrös felén kezdve pár csepp olívaolajon megsütjük.
A körethez a szőlőt megmossuk és felszeleteljük, a magokat eltávolítjuk, majd a szeleteket tányérra tesszük.
Keverőtálban a mézet és a mustárt elkeverjük, majd hozzáadjuk apránként az olívaolajat. A csilit, az újhagymát, a kapribogyót és a zöld fűszert késsel finomra vágjuk, és az ecettel együtt hozzákeverjük az alapunkhoz.
Sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt vékonyan lekenjük vele a felkarikázott szőlőnket.
pisztrángfilé , méz , mustár , extra olíva , csili , fehér balzsamecet , újhagyma , majoránna , kapribogyó , csemegeszőlő