Receptek

Hízott kacsamáj eperrel és rebarbarával

Jahni László receptje

2020. április 28.
  • 40 dkg hízott kacsamáj
  • 20 dkg rebarbara
  • 10 dkg eper
  • 50 dkg cukor
  • 1 l víz
  • sószilánk
  • citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hízott májat 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk és fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 20 perccel serpenyőben vagy grill-lapon megsütjük. Ha megpirult, megszórjuk sószilánkkal, 65 ºC-on tartjuk a tálalásig, legalább 10-15 percig. Így belül krémes, de nem nyers állagot tudunk elérni. 1 liter vízből és 50 dkg cukorból cukorszirupot készítünk, és a megtisztított rebarbarát a forró cukorszirupban hagyjuk kihűlni. A felét az eperrel együtt apró kockákra vágjuk, a másik felét pedig krémesre turmixoljuk a cukorsziruppal, amibe kevés citromlevet teszünk.



kacsamáj , eper , rebarbara

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra