Darius Richard receptje
2021. május 25.ROSÉ KACSAMELL
HOZZÁVALÓK:
- 4 db egész bőrös kacsamell
- 1 kg kacsazsír
- rozmaring
- só, bors
FŰSZERES CSERESZNYERAGU
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg magozott cseresznye
- 5 dkg cukor
- fahéj
- szegfűszeg
GRATENBURGONYA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- szerecsendió
- só, bors
ROSÉ KACSAMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé elősütjük.
A megsült húst rozmaringgal megszórjuk, majd kacsazsírban 20 percig konfitáljuk. Ezután pihentetjük kb. 10 percig.
FŰSZERES CSERESZNYERAGU ELKÉSZÍTÉSE:
Forraltbor-redukciót végzünk, majd a masszához adjuk a magozott cseresznyét. Pár percig forraljuk, majd keményítőliszttel „jam” állagúvá sűrítjük.
GRATENBURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott burgonyát uborkagyalulóval hajszálvékonyra szeleteljük, olajban kisütjük.
Az apróra vágott hagymákat lepirítjuk, majd hozzákeverjük a burgonyaszirmokat. Miután jól összekevertük, tejszínt, sót, borsot és szerecsendiót adunk hozzá, majd egy kis időre állni hagyjuk.
A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. Beleöntjük a kikent formába a burgonyát, és kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük.
kacsamell , kacsazsír , rozmaring , cseresznye , fahéj , szegfűszeg , burgonya , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , főzőtejszín , szerecsendió