A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rosé kacsamell gratenburgonyával és fűszeres cseresznyeraguval

Darius Richard receptje

2021. május 25.

ROSÉ KACSAMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db egész bőrös kacsamell
  • 1 kg kacsazsír
  • rozmaring
  • só, bors

FŰSZERES CSERESZNYERAGU
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg magozott cseresznye
  • 5 dkg cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg

GRATENBURGONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

ROSÉ KACSAMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé elősütjük.
A megsült húst rozmaringgal megszórjuk, majd kacsazsírban 20 percig konfitáljuk. Ezután pihentetjük kb. 10 percig.

FŰSZERES CSERESZNYERAGU ELKÉSZÍTÉSE:

Forraltbor-redukciót végzünk, majd a masszához adjuk a magozott cseresznyét. Pár percig forraljuk, majd keményítőliszttel „jam” állagúvá sűrítjük.

GRATENBURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:

A meghámozott burgonyát uborkagyalulóval hajszálvékonyra szeleteljük, olajban kisütjük.
Az apróra vágott hagymákat lepirítjuk, majd hozzákeverjük a burgonyaszirmokat. Miután jól összekevertük, tejszínt, sót, borsot és szerecsendiót adunk hozzá, majd egy kis időre állni hagyjuk.
A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. Beleöntjük a kikent formába a burgonyát, és kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük.


kacsamell , kacsazsír , rozmaring , cseresznye , fahéj , szegfűszeg , burgonya , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , főzőtejszín , szerecsendió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra