Receptek

Sümegprágai szórt túrós sárgabarackkal

Kalla Kálmán receptje

2020. szeptember 10.

(1 piros tepsivel)

  • 250 g rétesliszt
  • 220 g porcukor
  • 500 g túró
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 100 g vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 80 dkg sárgabarack (leforrázva, héj nélkül, mag nélkül, félbevágva)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. A túrót ízesítjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, közben a felvert tojásokhoz keverjük a tejet.

A tepsit kikenjük a vaj felével, és az aljára szórjuk a lisztes porcukor felét. Erre tesszük a túrót és a sárgabarack felét. Rászórjuk a maradék lisztes porcukrot is, az egészet leöntjük a tojásos tejjel, és rátesszük a barackok másik felét. A megmaradt vajat a tetejére csipkedjük,

180 °C-os sütőben 40 percig sütjük.


Nagy kockákra vágjuk, tálalhatjuk akár vaníliasodóval is.


rétesliszt , porcukor , túró , sütőpor , tojás , tej , vaj , vaníliás cukor , citrom héja , sárgabarack

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra