Kalla Kálmán receptje
2020. szeptember 10.(1 piros tepsivel)
- 250 g rétesliszt
- 220 g porcukor
- 500 g túró
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 csésze tej
- 100 g vaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 80 dkg sárgabarack (leforrázva, héj nélkül, mag nélkül, félbevágva)
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. A túrót ízesítjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, közben a felvert tojásokhoz keverjük a tejet.
A tepsit kikenjük a vaj felével, és az aljára szórjuk a lisztes porcukor felét. Erre tesszük a túrót és a sárgabarack felét. Rászórjuk a maradék lisztes porcukrot is, az egészet leöntjük a tojásos tejjel, és rátesszük a barackok másik felét. A megmaradt vajat a tetejére csipkedjük,
Nagy kockákra vágjuk, tálalhatjuk akár vaníliasodóval is.
rétesliszt , porcukor , túró , sütőpor , tojás , tej , vaj , vaníliás cukor , citrom héja , sárgabarack