Receptek

Steak Cantinho módra

José Avillez receptje

2021. január 15.
  • 4 szelet 180 g-os steakhús
  • 40 g érlelt spanyol sonka
  • 10 g fokhagymapüré
  • 200 ml jus
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj, só, bors

FOKHAGYMAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g fokhagyma
  • 4 szem bors
  • babérlevél
  • olívaolaj

JUS (PECSENYELÉ)
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g hátszín vagy marhafartő
  • 1 l víz
  • 50 g fokhagyma
  • 5 g hagyma
  • 50 g póréhagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 50 g vaj
  • olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A fokhagymapüréhez a hozzávalókat lábosba tesszük, felöntjük olívaolajjal addig, hogy ellepje, felforraljuk, majd amikor a fokhagyma már puha, kivesszük a babérlevelet és a borsot, és turmixoljuk.

A pecsenyeléhez a kockára vágott húst kevés olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a póréhagymát, a kakukkfüvet, és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, barnára sütjük, majd leöntjük a zsiradékot. Felöntjük vízzel, felforraljuk, és 45 percig lassú tűzön főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a tűzre, és besűrítjük. Ízesítjük.

A húsokat besózzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. 5 percre 180 °C-os sütőbe tesszük.
Míg a sütőben vannak, a szószt beleöntjük a serpenyőbe, amelyben sült a steak, felforrósítjuk, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük és félretesszük.

TÁLALÁS:

A steaket kivesszük a sütőből, mindegyikre teszünk egy kevés fokhagymapürét, egy borsszemet, sonkát, és a jus-vel leöntjük.


steakhús , spanyol sonka , fokhagyma , jus , vaj , olívaolaj , hátszín , babérlevél , póréhagyma , vöröshagyma , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra