Sárközi Ákos receptje
2018. február 9.- 1/2 kg tisztított sárgarépa
- 1/2 l zöldségalaplé
- 2 dl narancslé
- 1 db kisebb gyömbér
- 1 szál citromnád
- 1,5-2 dl kókusztej
- vaj, só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sárgarépát feldaraboljuk és vajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével és a narancslével, beledobunk egy megütögetett citromnádat és belereszelünk egy darab gyömbért, ízesítjük és puhára főzzük. Kivesszük a citromnádat, majd a tűzről levéve leturmixoljuk a levest, közben pedig hozzáadjuk a kókusztejet is.
LEVESBETÉT:
- joghurtos piskóta (egyszerű piskótatésztát ízesítünk joghurt- és tejporral, és szifonból kinyomva mikróban kb. fél-egy perc alatt készre sütjük)
- nyúlhal (északi, hidegebb vizeket kedvelő tengeri halfajta) kaviárja
- kumquat (apró citrus) gyömbéres-chilis cukros vermutban főzve
- liofilizált (azaz fagyasztva szárított) joghurt
- bazsalikomolaj
- meggymagolaj
- ehető virágok, fűszernövények
gyömbér , narancs , zöldségalaplé , sárgarépa , citromnád , kókusztej