A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gyömbéres répaleves narancslével

Sárközi Ákos receptje

2018. február 9.
  • 1/2 kg tisztított sárgarépa
  • 1/2 l zöldségalaplé
  • 2 dl narancslé
  • 1 db kisebb gyömbér
  • 1 szál citromnád
  • 1,5-2 dl kókusztej
  • vaj, só


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sárgarépát feldaraboljuk és vajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével és a narancslével, beledobunk egy megütögetett citromnádat és belereszelünk egy darab gyömbért, ízesítjük és puhára főzzük. Kivesszük a citromnádat, majd a tűzről levéve leturmixoljuk a levest, közben pedig hozzáadjuk a kókusztejet is.

LEVESBETÉT:
  • joghurtos piskóta (egyszerű piskótatésztát ízesítünk joghurt- és tejporral, és szifonból kinyomva mikróban kb. fél-egy perc alatt készre sütjük)
  • nyúlhal (északi, hidegebb vizeket kedvelő tengeri halfajta) kaviárja
  • kumquat (apró citrus) gyömbéres-chilis cukros vermutban főzve
  • liofilizált (azaz fagyasztva szárított) joghurt
  • bazsalikomolaj
  • meggymagolaj
  • ehető virágok, fűszernövények


gyömbér , narancs , zöldségalaplé , sárgarépa , citromnád , kókusztej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra