Nábelek Zsófia receptje
2020. október 27.- 1 db tanyasi csirke
- 2 ek egész fekete bors
- 1+2 ek szecsuáni bors
- 6 tk só
- 1 ek olaj
- 2 db egész, közepesen erős csili (cayenne-i, jalapeno, habanero, árbol)
- 170 g méz
- 3 ek fehérborecet
A fekete borsot és egy evőkanál szecsuáni borsot mozsárban összetörünk, hozzáadunk 5 teáskanál sót, ezzel is összedolgozzuk.
A félbevágott csirkét papírtörlővel szárazra töröljük, mindkét oldalát bedörzsöljük olajjal és a borsos fűszerkeverékkel. Egy éjszakára (de legalább 4 órára) tegyük hűtőbe lefedetlenül pihenni.
A mézet, a fehérborecetet, a kimagozott, felaprított csilit, két evőkanál szecsuáni borsot és egy teáskanál sót keverjünk össze, forraljuk alacsony lángon 10 percig, majd tegyük félre.
A csirkét süthetjük grillrácson vagy 220 °C-ra előmelegített sütőben, mindkét esetben 5-8 percenként fordítsuk meg és kenjük le a mézes-csilis páccal. Addig süssük, amíg a combrész eléri a 80 °C-os, a mellrész pedig a 70 °C-os hőmérsékletet.
Szeletelés előtt hagyjuk 15-20 percet pihenni.
csirke , szecsuáni bors , fekete bors , olaj , csili , fehérborecet , méz