Receptek

Zabpuding sült körtével

Jahni László receptje

2022. október 24.

4 db körte


fél liter zabtej


4 ek apró szemű zabpehely 1 rúd vanília kikaparva nádcukor ízlés szerint


pici só


2 dl vörösbor


4 dkg cukor


1⁄2 kk. kukoricakeményítő 1⁄2 citrom héja és leve csipetnyi kardamom és őrölt szegfűszeg


ADAG: 4 főre

Az egész körtéket 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amikor kihűl, gömböket vágunk ki belőle karalábévájóval, és a cukorszirupos pácba – fél liter víz, cukor, citromhéj és lé – tesszük 24 órára.


A maradék körtét összeturmixoljuk és beforraljuk a vörösborral, kardamommal és a szegfűszeggel, majd krémesre sűrítjük a keményítővel.


A zabpelyhet, a zabtejet, a vaníliát és a nádcukrot összefőzzük, majd poharakba öntjük.


A puding tetejére szárított körtecsipsz kerül: mandolin szeletelőn vékonyra vágjuk a meghámozott körtét, majd 120 fokos sütőben, két sütőpapír között fél óra alatt kiszárítjuk.


(A recept a Magyar Konyha 2022 októberi számában jelent meg). 



édesség , bio zabtejszín , körte , zabtej , puding

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra