Barna Ádám, a 42 Restaurant & Bar séfjének receptje
2023. február 26.A tejberizshez:
0,12 kg szusi rizs
0,25 liter 2,8 százalékos tej
0,25 rizs tej
0,1 liter tejszín
0,15 Cukorban “töppesztett” rumos meggybefőtt
Só, cukor, vanília rúd
A malátakrémhez:
0,10 kg keksz maláta
0,2 l tej
0,2 l tejszín
A rizst egy csipet sóval kevés vízben kezdjük főzni kezdjük, hozzáadjuk a vaníliát majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, cukrozzuk és készre főzzük, majd kihűtjük. A fölvert tejszínnel lazítjuk. A malátát megfőzzük, turmixoljuk. Tálaláskor a meggyel, malátakrémmel, vajas tésztából sütött tésztaropogóssal és karamelilzált puffasztott rizzsel tálaljuk.