Nguyen Thuy Phương receptje
2025. május 16.40 ml sötét rum
40 ml thai zöld tea
30 ml pandanszirup
40 ml 100%-os kókuszvíz
20 ml lime
5 db jégkocka
Pandanszirup:
1 csomag pandanlevél (ázsiai boltokban kapható)
50 dkg cukor
600 ml víz
Mi az a pandan?
A csavarpálma (pandan) zöld levelei édes, virágos, illatos, karakteresen keleti ízjegyeket adnak a koktélokhoz. A pandan
a thai, a maláj és az indonéz konyha gyakori alapanyaga.
A pandaszirup elkészítése:
Az összetevőket sziruppá főzzük. Amit épp nem használunk fel, a hűtőben hetekig eláll.
A koktél elkészítése:
Az összetevőket jéggel töltött shakerben addig keverjük, amíg a shaker fagyossá válik, ekkor érnek össze az ízek. A shaker tartalmát long drinkes pohárba töltjük. Díszítés: pandanlevél, friss kókuszreszelék.