Receptek

Sütőtökkoktél

A Magyar Konyha receptje

2022. november 10.

Szirup hozzávalók:


1 csésze cukor


1 csésze sütőtökpüré


2 csésze víz


2 evőkanál fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, őrölt gyömbér, szegfűbors, szegfűszeg)




Koktél hozzávalók:


1 csésze jó minőségű whisky


1 csésze a fenti szirupból


1/4 csésze citromlé jég

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Először a szirupot készítjük el. Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a sütőtökpürét, a vizet és a fűszerkeveréket. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 15 percig. Használat előtt szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is tárolható. 


Egy kancsóban keverjük össze a whiskyt, a sütőtökszirupot és a citromlevet, töltsük poharakba, végül adjuk hozzá a jeget


Ajánljuk hideg őszi estékre ezt a kancsókoktélt, ami már előző este is bekeverhető, a hűtőben lefedve tároljuk.


Dekorálás:


A citromszeletek, a csillagánizs, a menta, a fahéjrúd vagy a rozmaring remek kiegészítők, a pohár száját mártsuk mézbe, majd nyomjuk kristálycukorba.

sütőtök , sütőtökkoktél , whisky , sütőtök szirup , sütőtök püré

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra