A Magyar Konyha receptje
2022. november 10.Szirup hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze sütőtökpüré
2 csésze víz
2 evőkanál fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, őrölt gyömbér, szegfűbors, szegfűszeg)
Koktél hozzávalók:
1 csésze jó minőségű whisky
1 csésze a fenti szirupból
1/4 csésze citromlé jég
Először a szirupot készítjük el. Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a sütőtökpürét, a vizet és a fűszerkeveréket. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 15 percig. Használat előtt szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is tárolható.
Egy kancsóban keverjük össze a whiskyt, a sütőtökszirupot és a citromlevet, töltsük poharakba, végül adjuk hozzá a jeget
Ajánljuk hideg őszi estékre ezt a kancsókoktélt, ami már előző este is bekeverhető, a hűtőben lefedve tároljuk.
Dekorálás:
A citromszeletek, a csillagánizs, a menta, a fahéjrúd vagy a rozmaring remek kiegészítők, a pohár száját mártsuk mézbe, majd nyomjuk kristálycukorba.
sütőtök , sütőtökkoktél , whisky , sütőtök szirup , sütőtök püré