A kandírozott narancskockákat beáztatjuk a narancslikőrbe. A 100 gramm csokoládét apróra vágjuk. Az 50 gramm csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A 150 gramm lisztet, a keményítőt, a sütőport átszitáljuk és hozzáadjuk a sót. A vajat a cukorral kihabosítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük.
A narancs reszelt héját hozzáadjuk, majd fokozatosan a lisztes keveréket és a tejet, legvégül az olvasztott csokoládét. A maradék lisztbe beleforgatjuk a kandírozott narancsot és a csokoládét. Ezt hozzákeverjük a masszához, majd elosztjuk a 12 db vajazott, lisztezett formába. 150 °C-on 50-60 percig sütjük.
A szirupot nem sokkal a sütési idő vége előtt készítjük el. A narancslevet a cukorral felfőzzük, majd néhány percig továbbfőzzük, amíg a kristálycukor teljesen felolvad. A lábast a tűzről levéve belekeverjük a narancslikőrt. A kész tésztákat a formából még melegen kifordítjuk pálcikával megszurkáljuk, majd kicsit meglocsoljuk a sziruppal.
Amikor kihűlt az alap, a narancsok levét egy lábasban a cukorral összefőzzük. A vérnarancs levében eközben csomómentesen elkeverjük a keményítőt, a forró léből hozzáadunk egy picit, majd az egészet összeöntjük és sűrűsödésig főzzük. Még forrón beleöntjük a formák mélyedéseibe, s amint megdermed, kínálható.