A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Paprikafelfújt málnás paprikafagylalttal

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 31.

PAPRIKAFELFÚJT
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 20 g keményítő
  • 10 g paprikakrém (kb 200 g paprikából a fagyihoz hasonlóan elkészítve)
  • 25 dkg paprikapor
  • 1 db citrom
  • 40 g cukor
  • 1 cl rum

MÁLNÁS PAPRIKAFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg kápia paprika
  • 20 dkg málna
  • 60 g cukor
  • 1 db citrom
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
PAPRIKAFELFÚJT ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót lecsöpögtetjük egy éjszakán át a hűtőben, konyharuhán és egy szűrőn keresztül.

A következő nap a szobahőmérsékletű vajat tojássárgájával habosra keverjük, és hozzáadjuk a többi alapanyagot a tojásfehérje és a cukor kivételével. Hagyjuk állni néhány percet.

Addig kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, és lazítjuk vele a masszát. Kivajazott formába helyezzük,

200 °C-os sütőben 20 percig sütjük vízfürdőben.

MÁLNÁS PAPRIKAFAGYLALT ELKÉSZÍTÉSE:
A paprikákat 180 °C-on 20 percig sütjük. Majd egy lefedett edényben kihűtjük, és átpasszírozzuk egy finom szűrőn.

A málnát cukorral felfőzzük, citromlével ízesítjük, és ezt is átpasszírozzuk a szűrőn. A két krémet összekeverjük, és – időnként átkeverve – lefagyasztjuk.


málna , túró , tojás , keményítő , paprikakrém , paprikapor , citrom , rum , kápia paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra