Bereznay Tamás receptje
2022. március 18.- 60 dkg tisztított bébikalmár
- 4 db 22-24 cm hosszú bagett
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- 2-3 szál húsosabb chili paprika
- 1/2 dl szőlőmagolaj
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 cs petrezselyem
A bagettet hosszában félbevágjuk, és megkenjük olívaolajjal.
A fokhagymát felszeleteljük, a paprikákat felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
Egy serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, három részletben megpirítjuk a bébikalmárokat, és egy tálba tesszük.
Utána a paprikákat és a fokhagymákat is megpirítjuk, és hozzáadjuk a bébikalmárhoz.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük citromlével, és megszórjuk a petrezselyemmel.
Közben a bagetteket az olajjal megkent felén megpirítjuk, és közé tesszük a langyos bébikalmárokat.
bébikalmár , bagett , fokhagyma , csili , citrom , kápia paprika , olívaolaj , szőlőmagolaj , petrezselyem