Pesti István receptje
2019. május 7.AZ AVOKADÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 1 db közepes méretű, érett avokadó
- 1/2 db lime
- 1 ek vajkrém
- 2 szál koriander
- 1/2 db csípős mexikói jalapeno paprika (a magokat szedjük ki)
- 5 szál snidling
- 1 ek avokadóolaj
- só, bors ízlés szerint
A FEKETE MORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg tintahalas kenyér (tintahal tintájával gyúrt kenyér)
- 3 dkg pirított mandula
- 1 ek ropogós ostyamorzsa
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
A ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:
- 2-3 db bébisárgarépa
- 2 db félbevágott hónapos retek
- 2 db bébicukkini
- 1 szál újhagyma
- 1/2 db édeskömény
- 2-3 db shimei gomba
- borsó-, retek-, céklacsíra
AZ AVOKADÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összeturmixoljuk és utána szitán áttörjük.
A FEKETE MORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat apróra daráljuk, utána az olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.
A ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
A retek kivételével a zöldségeket egy pillanatra sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd kivesszük, és azonnal jeges vízbe dobva lehűtjük. (Persze nyersen is maradhatnak, ha úgy szeretjük jobban!) De forrázás után jéghideg salátadresszingben is lehűthetjük.
TÁLALÁS:
A tálba alulra az avokadókrémet tesszük, megszórjuk a fekete morzsával, elhelyezzük körbe a zöldségeket és csírákat.
gomba , újhagyma , mandula , retek , snidling , koriander , lime , avokádó