Nábelek Zsófia receptje
2022. május 4.Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg lisztes burgonya
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- 1 tk só
- 1 mk cukor
Hozzávalók a töltelékekhez:
- 250 g túró
- fél citrom héja
- 2 ek cukor
- 2 dl sűrű szilvalekvár
Hozzávalók a morzsához:
- 150 g zsemlemorzsa
- 20 g porcukor + a tálaláshoz
- 50 g vaj
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Még melegen hozzákeverjük a lisztet és a tojást. A burgonyás tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, derelyevágóval 10×10 centis négyzetekre vágjuk.
Az egyik felét túró, citromhéj és cukor keverékével töltjük meg, a másikat szilvalekvárral: mindegyik négyzet közepére tegyünk egy-egy púpos evőkanál tölteléket, majd átlósan hajtsuk félbe a tésztát, a széleket nyomkodjuk össze.
A zsemlemorzsát a vajon megpirítjuk, és hozzákeverjük a porcukrot. Még forrón összeforgatjuk a zsemlemorzsával, végül porcukorral meghintve vagy édes tejföllel tálaljuk.
burgonya , liszt , tojás , túró , citrom héja , szilvalekvár , zsemlemorzsa , porcukor