Receptek

Zöldborsóleves

Ruprecht László receptje

2020. július 22.
  • 5 db idei répa
  • 2 db idei karalábé
  • 3 db újhagyma
  • 2 db új fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 300 g zöldborsó
  • 2 db kisebb petrezselyemgyökér
  • 2 g fűszerpaprika
  • 8 g só

GALUSKA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 80 g liszt


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A zöldségeket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. Hideg vízbe tesszük őket, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a petrezselyem felét felaprítva, és a sparhelt középső-hátsó részén lassan felforraljuk, majd a szélére húzzuk és gyöngyözve főzzük tovább.

Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, beletesszük a fűszerpaprikát és a zöldborsót. A fazekunkat középre húzzuk, a levest felforraljuk.

Eközben bekeverjük a galuskamasszát, amihez a tojást és a lisztet csomómentesre kavarjuk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk. Amikor a galuska feljön a leves tetejére, megszórjuk apróra vágott újhagymával és petrezselyemmel, és ha szükséges, sózzuk. Tejföllel tálaljuk.


zöldborsó , sárgarépa , karalábé , fokhagyma , újhagyma , petrezselyem , petrezselyemgyökér , fűszerpaprika , tojás , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra