A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bevert marha tésztával

Pethő Balázs receptje

2019. február 11.
  • 500 g marhastefánia (8 szelet)
  • 150 g vöröshagyma
  • 50 g fokhagyma
  • 80 g  sertészsír
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1,5 l alaplé vagy víz
  • só, bors, kömény

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g liszt
  • 4 db tojás
  • 10 g só
  • 40 g vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a zsemlemorzsát rászórva mindkét oldalán beleklopfoljuk a húsba. Forró zsiradékon elősütjük a kiklopfolt szeleteket, majd felöntjük kevés alaplével, és hozzátesszük a szeletelt hagymát, fokhagymát és fűszerköményt. Míg pároljuk, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. A tésztához a lisztet, a tojást és a sót összegyúrjuk, kinyújtjuk és metéltnek szeleteljük. Forró, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vajon átforgatva adjuk köretnek a hús mellé. Ízesíthetjük még friss zöldfűszerekkel, borral, vajjal, citromlével.



alaplé , fokhagyma , vöröshagyma , marhastefánia , kömény , tojás , liszt , vaj